26.11.09

Tir-Nan-Moe Zeni

Tämä hevonen on virtuaalihevonen.
Hevonen on kadonnut eikä sillä ole varsinaisesti omistajaa.
Muistosivua hallinnoi Virginia VRL-02702.
----

ahaltek-tamma Tir-Nan-Moe Zeni VH12-001-0241
- syntynyt 11.5.2003
- kasvattaja: Zeni/Kerppa
- muut omistajat: Virginia/Marinea, siittola Vuorenhuippu
- muistosivut katosivat netistä syksyllä 2009 Geocitiesin mukana
- väri: ruunikko
- säkäkorkeus: 160 cm
- koulutustaso: re 120cm, ko heB, me 100cm
- suku: i. Q'Chelemala, e. MH Get Out

Varsat
t. Gin Neala (i. Moderato K)
t. HJS Karolina (i. AM Polarisse Salomon)
t. HJS Thinkle Bell (i. Augustus Octavianus)

Luonnekuvaus
© Kerppa
Tirsku on selväpäinen, mutta energiaa täynnä oleva tamma. Se ei ole luonteeltaan kaikkein ihanin, mutta paljon pahempiakin on tullut eteen. Tirskulla on maailma täynnä asioita, joista se ei pidä, ja ne asiat, joista se pitää, tuntuvat olevan vähissä. Se vihaa tallissa seisomista, mutta huonolla säällä se ei pidä ulkona olostakaan; kentällä puurtaminen on tylsää, mutta maastossa on kaikenlaista pahaa; hoitajan pitää olla hellä harjatessaan, mutta liian kevyt kosketus ärsyttää vielä enemmän. Eli hankala tapaus. Koska tammaa ei oikeastaan voi millään pahemmin miellyttää, tuntuu liikuttaminen ja hoitaminen lähes kokoajan siltä, kuin rankaisisi tammaa jostain, mutta kun sille ei koskaan mikään ole hyvin, et muutakaan voi.

Taluttaessa tammalle kannattaa laittaa naru turvan ylitse, silloin se ainakin tulee kiltisti vierellä eikä ryysi mihinkään, ja tarhaan kannattaa jättää riimu päähän, jos Tirsku pääättääkin, että siellä on tallissa oloa kymmenen kertaa kivampaa. Yleensä tarhaillessaan (niin yhdessä kuin yksinkin) Tirsku vain mutruttaa jossain tarhannurkassa paljoa muusta maailmasta välittämättä - tai sitten se kiertää tarhan aidanvierustoja edestakas, joskus se saattaa jopa intoutua rapsuttelemaan jonkun tarhakaverin kanssa. Tirsku on melko rohkea, ja se menee jopa kuljetusautoon ilman suurempia murinoita, vaikkei siellä olosta niin kamalasti tunnukkaan perustavan. Ja muutenkin on vaikeata löytää pahemmin asioita joita se oikeasti pelkäisi - tosin se kyllä tykkää maastossa pelleillä, että jokaisen puun takana vaanii tiikeri..

Ratsuna tamma on energinen ja todella herkkä kaikille antamillesi avuille, niin tarkoittamillesi kuin niillekin, joita et ollut aikeissa antaa. Tammaa voikin ratsastaa hyvin paljon jo pelkän istunnan avulla, mutta tietenkin muuhunkin kuin köröttelyyn tarvitaan myös ohjia ja pohjetta. Koulun vääntämisestä tamma ei pidä kovinkaan paljoa - siinä kun joutuu työskentelemään, ja se yrittääkin vain hiihtää menemään, mutta kuuntelee kyllä, kun sille selvästi sanoo, että nyt tehdään. Esteillä tammalla on energiaa myöskin, mutta se käyttää sen enemmän omaksi edukseen, ja se on erinomainen laskemaan milloin sen pitää hypätä ja kuinka pitkä loikka tulee kyseeseen. Esteitä mennessä pidänkin Tirskusta eniten, silloin ei tarvitse hirmuisesti katsella sen "ruttuista" naamaa, vaan se saattaa olla ihan iloisellakin tuulella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on moderoitu ja ne ilmestyvät näkyville vasta kun ylläpitäjä on ne hyväksynyt.