19.8.10

Fiction's Hardware

ahaltek-ori Fiction's Hardware VH12-001-0550
- syntynyt 27.4.2003 (VHKR)
- kuollut 20.2.2005
- kasvattaja: Fiction's talli
- muut omistajat: Winterhill Stud
- muistosivut katosivat netistä syksyllä 2009 Geocitiesin mukana
- väri: ruunikko, piirto, oej ksk &mtj psk
- säkäkorkeus: 154 cm
- koulutustaso: vaB - 110cm
- suku: i. Mitsesh Alert, e. Fiction's Little Grande

Varsat
t. WH's Celebrated, s. 14.9.2003 (e. AG Celeste)
o. Winterhill's Afzal (e. AG Celeste)

Luonne
(© Winterhill Stud)
Historia: Osku tuli omistukseeni samoihin aikoihin kuin Fiction's Ladybirdkin. Oskun ostin, koska olin jo aikaisemmin ostanut akhal-teke tamman, AG Celesten, ja nyt halusin tekke varsan. :) Osku on saanut hyvän koulutuksen Fiction's-tallia, uskaltaisin jopa sanoa, että parhaan mahdollisen. Oskun kanssa on harvoin ollut minkäännäköisiä ongelmia. Luonteeltaan on aina ollut erittäin miellyttävä ja yritteliäs. Koulutuksen kanssa ongelmia ei myöskään ole ilmennyt. Osku on osoittanut intonsa niin koulu- kuin esteratsastustakin kohtaan ja niitä onkin sitten treenattu. Hyviin tuloksiin on päästy ja nyt voi alkaa poimia työnsä hedelmiä. :o)

Luonne: Luonteeltaan erittäin rauhallinen, jos on tuttuja ihmisiä lähettyvillä. Mutta heti kun tuttujen silmä välttää on uusilla tuttavuuksilla ongelmia Oskun kanssa, sillä Osku on hyvin pirullinen vähän vieraampia kohtaan ja testaa aina kaikki uudet ratsastajat. Yrittää aina availla tarhan porttia ja mussuttaa riimunnarua, mutta ei mitään sen kamalampia temppuja tee. Luottaa hyvin ihmisiin, muta vieraisiin suhtautuu aina tietyllä varauksella. Sen takia, kun Oskuun tutustuu kannattaa alusta asti ottaa järkevä asenne, sillä Osku on orii ja tarkkailee vieraita hyvin silmällä pitäen. Ratsastuksessa Osku on eirttäin herkkä avuille, mikä täytyy muistaa, menipä sitten kentällä tai maastoon kävelylle, illä liian ristiriitaiset ja hätäiset avut saavat Oskun hämilleen ja hermostuneeksi, mikä voi johtaa pukkilaukkakohtaukseen.. Erittäin miellyttävä ratsastaa, kunhan yhteinen sävel löytyy. Miellyttävät askellajit, joissa runko pysyy paikallaan liikuttaessa, Osku on perinyt isältään. Askellajiensa mukavuuden ansiosta, Oskun kanssa on helppo ja mukava lähteä vähän pidemmälle maastolenkille. Periyttää melko varmasti nämä askellajit myös jälkeläisilleen. Orimaisia tapoja on tueha korostaa, sillä niitä näkee hyvin harvoin, lähinnä vain näyttelyissä kun tammoja menee ohi ja lähettyvillä on muitakin oreja. Vieraissa paikoissa yrittää aina käyttäytyä vähän aikuismaisemmin, mutta ei aina täysin siinä onnistu..

Suku: Emänsä tavoin hyvin energinen, eli emän puolelta löytyy virtaa. ;o) Isän puolelta tulee hyvät askellajit ja hyvä itsevarmuus, mutta ei mikän mahtailevan oriin asenne, kunnioittaa hyvin ihmistä. Hieman tuntemattomampi suku alkupäästä, isän puolelta tosin löytyy San Grande (ktk II), mutta ei sen enempää löydy ktk hevosia, eikä yhtään VIR MVA Ch hevosia. Oskulla on melko hyvä rakenne, mutta askellajiensa puolesta sen ylipäätänsä ostinkin. Oskua voin suositella akhal-teke jalostukseen tuntemattomamman sukunsa ja askellajiensa puolesta oikein lämpimin mielin.

----
Tämä hevonen on virtuaalihevonen.
Hevonen on kadonnut eikä sillä ole varsinaisesti omistajaa.
Muistosivua hallinnoi Virginia VRL-02702.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on moderoitu ja ne ilmestyvät näkyville vasta kun ylläpitäjä on ne hyväksynyt.