25.8.10

KK's Fonita

ahaltek-tamma KK's Fonita VH12-001-0758
- syntynyt 11.9.2003
- kuollut -
- kasvattaja: Koivukallio / Maiju
- muut omistajat: Hopeajoen siittola / siittola Vuorenhuippu
- sivut katosivat netistä syksyllä 2009 Geocitiesin mukana
- väri: ruunivoikko
- säkäkorkeus: 153 cm
- koulutustaso: Re: 150cm, ko: VaA, me: 120cm, irtohypytys: 160cm
- suku: i. Quiero's Mellon, e. Davina

Varsat
o. HJS Falco, s. 22.7.2004, i. Gin Fabian

Luonne
© Madeleine C.
Iita on suorastaan järkkymätön rauhallisuus. Ikinä se ei ole vielä kenellekään pahaa tehnyt. Hoitaminen käy mukavan helposti. Ei puremisia ei potkuja ei mitään. Joskus sen täytyy haistella hoitajaansa silkasta kiinnostuksesta. Suitsien kanssa on harvoin ongelmia. Aina ei Iitakaan halua kuolaimia suuhunsa. Jos kuolaimet ovat kylmät niin silloin on turha toivo saada ne sen suuhun. Harjaus sujuu ongelmitta. Mahan alta se kutiaa jonkin verran. Iita rakastaa ulkona harjaamista. Sen mielestä on ihanaa kun kesän aurinko lämmittää. Pestäessä Iita voi aluksi väistellä hieman vettä. Se ei ole koskaan pitänyt pesemisestä. Kengittäjä saa yleensä rauhassa kengittää Iitan ilman sekoamisia. Eläinlääkäri tai eläinlääkärin piikit on ainoa asia mitä Iita pelkää. Syrjähyppyjä tulee vähän väliä, mutta ei puremisia tai pystyyn nousuja.
Ratsastaessa Iita toimii hyvin. Se kuuntelee hienosti apuja koulussa, hyppää ketterästi esteiden yli, osaa westernin salat, kestävä ja nopea. Esteet ovat tammalle nautinto. Se rakastaa hyppäämistä niin ratsastajan kanssa kuin ilmankin. Se hyppää loistavasti isojenkin esteiden ylitse. Koulu on Iitalle helppoa ja mukavaa. Iitan kanssa koulu onkin helppoa. Pohkeenväistöissä ei ole mitään ongelmaa jos vain antaa avut oikein.
Maastossa Iita ei pelkää mörköjä. Se ei pelkää myöskään liikennettä. Iita rakastaa maastoilua ja kiipeilyä. Sen mielestä on kivaa laukata ylös mäkeä. Westernissä Iita on aika näppärä hevonen. Taluttaessa se seuraa kiltisti perässä ilman rynnimisiä. Se voi kulkea ilman naruakin vierellä.
Muiden hevosten kanssa Iita on aika pomottaja. Se on korkealla arvojärjestyksessä. Se ei koskaan anna alempien pompottaa itseään. Voimakkaampien hevosten kannsa se alistuu helposti ilman tappelua.

----
Tämä hevonen on virtuaalihevonen.
Hevonen on kadonnut eikä sillä ole varsinaisesti omistajaa.
Muistosivua hallinnoi Virginia VRL-02702.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on moderoitu ja ne ilmestyvät näkyville vasta kun ylläpitäjä on ne hyväksynyt.