24.11.09

Moderato K

Ahaltek-ori Moderato K VH00-001-8429
- syntynyt 6.10.2001
- kuollut 10.4.2004
- kasvattaja: Kalmoniemi/Meepu
- muut omistajat: Virginia, Emmi, mahdollisesti muitakin omistajia
- muistosivut katosivat netistä syksyllä 2009
- väri: voikko
- säkäkorkeus: 156 cm
- koulutustaso: re 110cm, ko VaB
- KTK-II, 76p, oli aikoinaan korkeimmilla pisteillä kantakirjattu ahaltek
- suku: i. Master, e. Haldi

Varsat
RBSH-t BJD Modaz (e. Greymask's Arkansas x)
RBSH-t BDJ Melanie (e. Miss Magic)
RBSH-t Descrentija N (e. Tuohimäen Doris xx)
at-t Gin Lavina (e. Gin Lodowiec)
at-t Gin Zoya (e. Zaragush)
at-o Gin Misha (e. Gin Tabitha)
at-o Gin Motiv (e. Tatjana)
at-o Winterhill's Demon (e. AG Celeste)
at-o Gin Misbah (e. Gin Lodowiec)
at-o Gin Geysir (e. Linnea's Chabina)
at-t Gin Zaneta (e. KK's Zorika)
at-o Gin Myron (e. KK's Yasmina)
at-t Gin Mariner (e. Gin Gizela)
at-o Gin Reincarnation (e. KK's Galina)
at-t Gin Neala (e. Tir-Nan-Moe Zeni)
at-t AG Chrom (e. Crossing Hills K)
at-o Gin Modern (e. Greymask's Pro)

Luonnekuvaus
(© Emmi L.)Ratsastettaessa Mode on hieman kuuma ori, joka tarvitsee selvät rajat eikä siis sovi aloittelijoille.
Tai no, ainakin Mode oli ennen, vanhuuden päivät kun koittivat, Modesta tuli oikea pullahevonen. Se kaipaa ihmisen läheisyyttä ja rakkautta, ja tekee kaikkensa saavansa paljon huomiota.
Rakastaa rauhallisia maastolenkkejä metsissä, varsinkin talvisin jolloin se vetää raikasta ilmaa sieraimiinsa ja leikkii lumella. Etenkin lumisella pellolla on kiva vähän riehua vaikka yli 20-v onkin jo ;) Hyvä kunto Modella on, siitä ei pääse mihinkään. Laukat pelloilla menee tuosta vain ja sen jälkeen jaksaisi vaikka ottaa uuden spurtin.
Mode on sitkeä ori joka suhteessa, se kyllä tietää milloin voi saada kaiken periksi ja kun ratsastajalla ei ole siihen otetta. Mutta yleensä se kuitenkin tekee kaiken niinkuin ratsastaja haluaa eikä koita keksiä kepposia ratsastajan pään menoksi.

Hoidettaessa Mode seisoo rauhallisesti paikoillaan ja katselee uteliaana hoitajaansa. Mode haluaa tutkia harjat ennen kuin antaa hoitajan tehdä mitään, omat harjat ne pitää olla ;) Mode huomaa senkin jos on lainannut toisen hevosen kaviokoukkua ja silloin ei jalka nouse.
Satulaa laittaessa Mode korkeintaan heilauttaa korvia taaksepäin, mutta tuokin johtuu siitä että joskus Modelle on laitettu väärän mallinen satula ja se on saanut siitä hiertymiä sekä muistoja mieleensä.
Suitset menevät päähän tuosta vain, Mode suorastaan aukaisee itse suunsa nähdessää kuolaimet. Tämä heppa ei työtä karta ;)

Toisten hevosten seurassa pitää vähän höslätä ja esittää isoa, mutta kahden kesken Mode on tosi mukavaa seuraa. Ei tee pahaa kärpäsellekään.

Tarhassa herra riehuu kuin mikäkin 2-vuotias varsa, hörisee jokaiselle eteensä sattuvalle hevoselle ja juoksee kuin tuli hännän alla. Heinääkään se ei malta syödä tarhassa, senpä takia Mode täytyy ottaa päiväruokia syömään talliin sisälle.

Trailerissa Mode on kuin kotonaan. Se tietää että traileri tarkoittaa jotain jännittävää ja hienoa. Esim. kisoja joita Mode rakasti. Nytkin vanhuuden päivillä Mode saatetaan vielä pieniin koululuokkiin ja se käykin usein esimerkiksi kisojen 'vetonaulana' viihdyttämässä lapsia (joita Mode rakastaa).
Näyttelyissä Modea käytetään vielä, näyttämässä akhal-tekke luokissa millainen hyvän teken pitää olla ;)

Upeat askeleet on peritty isältä, Masterilta. Vahvat hyppygeenit, rakastaa hyppiä ojien ja kaatuneiden puiden yli. Puhumattakaan täydellisestä palominosta väristä. Todellinen unelmahevonen siis.
Moden suvusta löytyy hienoja hevosia, isä, Master löytyy todella monien akhal-tekkien suvusta. Moden emällä, Haldilla on monia tunnettuja jälkeläisiä, mainittakoon näistä Qvinnie K ja Yvette K (molemmat Moden täyssiskoja).

----
Tämä hevonen on virtuaalihevonen.
Hevonen on kadonnut eikä sillä ole varsinaisesti omistajaa.
Muistosivua hallinnoi Virginia VRL-02702.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit on moderoitu ja ne ilmestyvät näkyville vasta kun ylläpitäjä on ne hyväksynyt.